HomeHome  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
The Order Of The Phoenix

Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.


 
Légy
te is tekergő!
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!

Minden, ami fontos lehet.

♦ Kérünk mindenkit, mielőtt regisztrál, olvassa el a szabályzatot és lessen be a canon, illetve keresett listába, hátha valaki elnyeri a tetszését.
♦ Amint valaki felszabadul, fel fogjuk tüntetni.
♦ Karakterlap elkészítésére, főleg a canon karaktereknél és a keresetteknél 1 hét áll rendelkezésetekre, majd ha semmi jelzést nem kapunk, a regisztráció törlésre kerül. Ez vonatkozik az elfogadott karakterekre is: 1 hónap inaktivitás után a canonok átvehetővé válnak. Ha valakinek kell idő a lap elkészítéséhez, vagy az íráshoz, az kérem jelezze előre, hogy tudjunk róla!
♦ Varázslény karaktereket nem fogadunk el, csak különleges esetekben! Canon karakterek, vagy engedélyezett keresettek esetében lehetséges, saját nem! Megértéseteket köszönjük!
Várva várt karakterek

Lucius Malfoy Marlene McKinnon Narcissa Malfoy Bellatrix Black Dorcas MeadowsRemus Lupin Evan Rosier Arthur Weasley Molly Weasley Andromeda Tonks Edward Tonks Sybill Trelawney


Cseverésző tekergőkKi kapja a házkupát?

109 169 147 36

Tekergők csoportra bontva
Griffendél : 0 fő
Mardekár : 2 fő
Hollóhát : 0 fő
Hugrabug : 1 fő
Halálfaló : 10 fő
Boszorkány : 13 fő
Varázsló : 7 fő
Főnix Rendje : 15 főReggeli Próféta legfrissebb hírei


Tovább...

Ki van itt?
Tekergő lelkek gyűjteménye
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (27 fő) Csüt. Aug. 03, 2017 10:28 am-kor volt itt.


Latest topics
» Mayra Rosier
by Mayra Rosier Hétf. Május 29, 2017 4:37 pm

» #Deveroux placc: Deveroux, Bones, Cavelier
by René Deveroux Vas. Május 28, 2017 9:23 pm

» Lily & Severus
by Lily Potter Szomb. Május 27, 2017 10:22 pm

» Nigel & Emmeline - Nászút
by Emmeline Flamel Szomb. Május 27, 2017 9:49 pm

» Lily & Peter - london egy elhagyatott szegletén
by Lily Potter Szomb. Május 27, 2017 5:50 pm

» Richard & Gideon - 2016 decembere
by Gideon Prewett Szer. Május 24, 2017 12:41 pm

» Ahol a madár se jár
by Devorah Harmsworth Vas. Május 14, 2017 10:05 pm

» Gwenog & Emmeline
by Gwenog Jones Pént. Május 12, 2017 2:11 am

» Reg & Jess
by Regulus A. Black Kedd Május 09, 2017 11:03 am

» Remus & James
by James Potter Vas. Május 07, 2017 9:25 pm

» Lacock :: James & Voldemort
by James Potter Vas. Május 07, 2017 7:56 pm

» KÉSZ VAGYOK!
by Jessamine Shafiq Kedd Május 02, 2017 1:37 am

» Silhouette FRPG
by Vendég Vas. Ápr. 30, 2017 12:45 pm

» Nathan & Felicity - valahol....
by Felicity Nott Szomb. Ápr. 29, 2017 1:40 pm

» Jonah körözöttjei
by Jonah Dowson Csüt. Ápr. 27, 2017 6:58 pm


Share | 
 

 Gyengélkedő - Lily & Poppy

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


Hello darling, my name is
I have got magic power. I'm a witch.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 26


TémanyitásTárgy: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Hétf. Szept. 12, 2016 11:52 pm


Nem nagyon tudom elhagyni a gyengélkedőt. Vannak igen ritka pillanatok, amikor van éppen annyi időm, hogy kiugorjak az üvegházakhoz vagy a Tiltott rengetegbe növényeket gyűjteni. Amúgy pedig mindig akad munka. Ha nem éppen a diákokat kell ellátnom, akkor ott a papírmunka, na meg a gyógyfőzetek készítése. Italok és kenőcsök vegyesen. Legalább a gyengélkedőt nem Severusnak kell ellátnia, mert azért legnagyobb részt én készítek mindent. Ritkán kérem meg, hogy segítsen be egy-egy bonyolultabb főzetnél.
Már péntek délután van, és még mindig tartózkodnak itt diákok. Egy törést is kezeltem már, adtam a srácnak fájdalomcsillapító főzetet, és most kiütve fekszik az egyik ágyon. Hősködött az ostobája. Fel akart mászni a Fúriafűzre, hogy ő majd megmutatja ki a legény, aztán a fa legalább két méternyire hajította magától. Még így is szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta. Hova rakta az eszét, de most komolyan? Eltört a karja és a lába, így egy darabig élvezni fogja a vendégszeretetemet. Nagyjából két napig, aztán mehet útjára.
Miután elláttam az utolsó gyereket is sóhajtva ültem le a gyengélkedő végében lévő irodámban, ahonnan a lakrészembe nyílt egy ajtó. Kinyújtóztam, majd kinéztem az ablakon. Kellemes idő volt a mai is, szinte már nyáriasnak mondható. Egy darabig csak ültem és merengtem az ablakon át kibámulva, aztán felálltam, hogy még ellenőrizzem a diák állapotát. Az ágyához mentem, fölé emeltem a pálcámat, majd végigvezettem a teste felett, miközben diagnosztizáló bűbájokat mormoltam. Végül elraktam a pálcámat, és bementem az irodába egy lázcsillapító főzetért. Kezdett felmenni a láza, így jobb megelőzni a bajt. Lenyelettem a fiúval, majd betakartam és hagytam, hogy tovább aludjon. Az ágya köré húztam a paravánt, hogy nyugodt legyen a környezete. Meg nem hiányzik, hogy megbámulja valaki, miközben betéved ide. Nyugalomra és pihenésre van szüksége.
Éppen indultam volna vissza az irodámba, hogy letudjak egy kis papírmunkát, amikor kinyílt a gyengélkedő ajtaja. Egy kedves ismerős lépett be rajta.
Lily! Mi szél hozott? – kérdezem tőle elmosolyodva. Régen láttam már, bár rossz hírt nem hallottam most senkitől és semmiről, azért remélhetőleg minden rendben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I fight for peace. I'm a member of the Order.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 442


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Kedd Szept. 13, 2016 8:29 pmLily & Poppy

kösz a segítséget Smile • 275 • Facaless ( csak mert pont ez ment XD )
James múltkori akciója miatt, amiért nagyon összevesztünk az összes gyógykenőcsöm elfogyott. Majdhogynem minden porcikájára kellett kennem belőle, és az egész tégelyt ki kellett rá kanalaznom. Az a kenőcs valami csodákra képes, de egyszerűen manapság nincs időm, főleg nem erőm neki állni kotyvasztani. Egyszerűen mire haza érek, örülök hogy főzni tudok magunknak vacsorát, nem hogy bájitalokat. Viszont most Roxmortsba osztottak be egy kis járőrködésre, aminek kimondottan örültem. Imádtam Roxmorts utcáit, főleg mert Roxfort szinte egy köpésnyire van tőle, amit igencsak az egyik otthonomnak mondhatok még a mai napig. Úgy döntöttem meg keresem műszakom végén Poppy-t akivel jóban lettem az évek folyamán, biztos lennie kell neki egy tégellyel a kenőcsből. Mikor végeztem a nyugodt járőrözésemmel, nosztalgiával telve lépkedtem végig gyalog az utat. Néhol magamba elmosolyodom mikor olyan emlékek jutnak eszembe. Valóban a legszebb éveimet töltöttem itt, és semmiért nem cserélném le ezeket az emlékeket. Mikor a kastélyba belépek ez a nosztalgikus hangulatom még erősebbé válik. Féltékeny tekintettel, és kissé elszontyolodva nézek végig a diák hordán, nagyon hiányzik ez a "nyugodt " lét. Itt biztonság volt, ide annyira még nem ért el a háború szele, csak utolsó évünkre. Borzasztóan hiányzik, de nem panaszkodhatom. És nem is élhetek a múltban. Mély levegőt véve célzom meg határozottan a gyengélkedőt, megszaporázva lépteimet, nyitok be a hatalmas nagy ajtón.
- Szia. Kis segítséget szeretnék kérni. - mosolyodom el mikor meglátom a kedves arcot. - Elfogyott a sebekre használt csoda kence, sajnos se időm, se türelmem készíteni, és igencsak szükség van rá... nincs véletlenül készleten neked, amit tudnál nélkülözni ? - vágok bele rögtön a közepébe természetesen maradni is szeretnék utána kicsit beszélgetni, hisz kíváncsi vagyok mi van vele mostanság.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I have got magic power. I'm a witch.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 26


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Kedd Szept. 13, 2016 9:27 pm

Most van pár nyugodt órám, hogy befejezzem a mai adag papírmunkát, és kicsit pihenhessek. Ha nem átkok és rontások hatásait kell elmulasztanom, akkor fizikai sérülésekkel jönnek hozzám. Törött kar vagy láb, esetleg mindkettő, ez leginkább seprűlovaglástól vagy hősködésből származó sérülés. A zúzódások, horzsolások és felszíni sérülések legfőképpen figyelmetlenségből adódnak. Elesnek, fellökik egymást vagy éppen bájitaltanon, esetleg a főzés gyakorlása közben megvágják magukat. Innen erednek az égési sérülések is. Már csak emiatt sem tudom elhagyni napközben sokáig a gyengélkedőt. Sosem tudhatom, hogy mikor hoznak be ide hozzám egy ájult diákot, vagy jönnek maguktól. Persze nem panaszkodhatom, ez a legcsodálatosabb pálya, amit választhattam. Én nem folyok bele a háborúba, nekem csak az a fontos, hogy a rám bízott beteg egészségesen kerüljön vissza a társadalomba. Lehet, hogy a Mungóban nem lenne megállásom, mindig lenne valami, de szeretem ezt nyugodtságot, ami itt van. Ráadásul itt is van azért mit csinálni. A diákok hozzáértő kezek közé kerülnek, és a helyzetükből kiindulva, akár még aznap vissza is térhetnek társaik közé.
Viszont mielőtt bármibe is belemerülhettem volna a gondolataimon kívül az ajtó kinyílt, amin egy kedves ismerős lépett be. Lily volt, akivel jóban lettünk. Azt hiszem nyugodtan mondhatom azt, hogy a barátommá vált. Ő vele is legalább olyan jó kapcsolatot ápolok, mint Rolandával, bár Lilyvel nem találkozhatok össze minden nap. Ez is csak ritka alkalmak egyike. Biztos a közelben lehetett, és a műszakja is lejárhatott, ha most jött el hozzám.
Pont jókor jöttél. Ezen a héten készítettem krémeket, úgyhogy akár két tégellyel is tudok szolgálni. Most sokkal többet csináltam, így nem baj, ha kettőt viszel el – felelem elmosolyodva, majd intek neki, hogy kövessen, és elindulok az irodám felé, ahol aztán feloldom a varázslatot a tárolószekrényről, hogy kivehessek belőle két krémes tégelyt. Ezután Lilyhez lépve átnyújtom neki. – Tessék. Ez kitart majd egy darabig. Ha nem sietsz, akkor esetleg megkínálhatlak egy teával vagy kávéval?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I fight for peace. I'm a member of the Order.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 442


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Csüt. Szept. 15, 2016 11:06 amLily & Poppy

kösz a segítséget Smile • 236 • Facaless ( csak mert pont ez ment XD )
Fél szemmel körbe sandítok a gyengélkedőn. Sajnos voltam látogatója nem egyszer. Majd az egyik ágyra szegeződik a tekintetem, és kivételesen kellemes emlék is fűz hozzá. Ott ültünk Jamesel és beszéltük meg, hogy együtt vesszük fel a harcot. Furcsa megbeszélése annak, hogy járjunk, de hát rólunk volt szó. Elmosolyodom, majd a tekintetem vissza vándorol Poppyra és próbálok rákoncentrálni. Poppy mindig is kedves volt, és őszintén szólva kicsit furcsa a mai időkben kedves emberrel találkozni, meg persze beszélgetni. Csak elmosolyodom. Már rég nem beszéltünk, régebben többet találkoztunk, és segített is a kenőcsök készítésében. De mióta a minisztérium beszippantott, ő pedig az iskolába került, néha csak egy baglyot tudunk küldeni egymást. Mondjuk az is több a semminél. De most itt vagyok, és addig nem megyek el ameddig alaposan ki nem tárgyalunk mindent.
- Oh köszönöm, ez nagy segítség. - hálálkodom, miközben átveszem a két tégelyt, és bele teszem a táskámba.
- Nem, nem sietek. Nem csak kihasználni jöttelek meglátogatni. - majd ezzel besétálunk az irodájába, én pedig végre leülök. Nem mondanám, hogy kijöttem a formából, de azért már rég jártam be a birtokot, és egész reggel óta csak fel-le sétáltam. Nagyon jól esik az ülés, és a kis pihenés.
- Szóval mi újság? Ne hagyj ki semmit. Rég nem beszéltünk, amit sajnálok. - húzom el a számat sajnálkozva, tudom az én hibám. Pedig pár hete voltam is itt, de akkor Severus eléggé lefoglalt, hogy ne jusson eszembe, ide is eljönni.  Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I have got magic power. I'm a witch.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 26


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Csüt. Szept. 15, 2016 7:28 pmAzt hiszem ennél jobb napot nem kívánhattam volna magamnak. Lily megjelenése üdítően hat rám, főleg azok után, hogy egy bizonyos személy szeret játszani a türelmemmel. Aztán nehogy a fagyi visszanyaljon. Ráadásul nem csak azért időzített jól, mert mostanában ilyen a hangulatom, hanem azért is, mert a kenőcsöket nem rég készítettem el, elég nagy mennyiségben. Ezért sem gond, ha két tégellyel visz magával, hiszen sosem lehet tudni. Talán, amikor egy második is kéne, akkor éppen nincs.
Szívesen. Örülök, hogy segíthetek – mondom mosolyogva, ami pedig így is van. Szeretem, amit csinálok. Szeretek másokon segíteni, ez legyen munkán belül, vagy munkán kívül.
Ugyan, dehogy használsz ki. Egy barátnak bármikor segítek bármiben – felelem rápillantva, mielőtt átlépnénk az irodám küszöbét. Miközben Lily helyet foglal, addig én a sarokban lévő kis asztal felé intek a pálcámmal, ahol a teáskészletem pihen. Két csésze és a kiöntő is felemelkedik, majd az íróasztalomra eresztem. Ezután töltök mindkettőnknek belőle.
Azt hiszem, ez a tea most jól fog esni neked. Gyógytea, de ne aggódj, egyáltalán nincs rossz íze – felelem elmosolyodva, miközben lerakom elé a csészéjét az asztalra, majd én is helyet foglalok.
Igen, sajnos nem sok időnk van beszélgetni, de legalább egy-egy bagoly besegít – felelem elmosolyodva, majd folytatom. – Egy valami sosem változik a Roxfortban; sosem lehet unatkozni. Mindig történik valami. A kint fekvő gyerkőc pedig hősködni próbált a Fúriafűznél, örülhet, hogy még él – mondom megingatva a fejem. – A szüleim szerencsére jól vannak, én pedig nem igazán hagyom el a Roxfortot. Velük még inkább nem találkoztam, de apa küldött egy festményt anyámról. Várj, megmutatom – mondom felpattanva, majd átmegyek a lakrészembe, ahonnan pár másodperc múlva vissza is térek egy letakart festménnyel. – Még nem döntöttem el, hogy hova kéne tennem – felelem megtámasztva a tárgyat, amiről aztán lehúzom a vászont, amivel letakartam. – Már teljesen furcsa, ha mugli tárgyakkal lep meg, mostanra nagyon hozzászoktam a mágiához – mondom felnevetve. Már azt sem tudom mit mondjak, vagy honnan kezdjem. Annyi minden van, amiről beszélhetnénk. Bár nem tudom, hogy Quigley felbukkanásáról egyáltalán beszéljek-e. Nem akarok panaszkodni. Lehet, hogy Lily hallott arról, hogy Rolanda a Mungóba került, de az is lehet, hogy ez a hír nem jutott el hozzá. Annyi hír, annyi megbeszélni való...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I fight for peace. I'm a member of the Order.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 442


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Szomb. Szept. 17, 2016 1:55 pmLily & Poppy

kösz a segítséget Smile • 385 • Facaless ( csak mert pont ez ment XD )
Elmosolyodom, mikor látom Poppy lelkesedését. Nagy kincs manapság az olyan emberek mint ő, hogy ilyen időben is jó kedvvel tud cseverészni. Azaz igazság eléggé antiszociális lettem az elmúlt években. Egyrészt nem lehet tudni kiben bízhat meg az ember, másik része pedig eléggé önző módon, nem tudom hallgatni már az emberek veszteségeit. Borzalmas, hogy a háború senkit nem kerül el, és még is csendben kell tűrnünk mindent. Sajnos nekem is elég sok a gondom, és próbálok a Rend szolgálatában minél hamarabb rendet tenni. De ehhez meg kell tartanom a józan eszem. Nem lehet, hogy minden egyes beszélgetéseim során mély depresszióba essek. James nem ilyen, legalábbis látszólag. Sajnál mindenkit, de erős tud maradni. Én túlságosan is át tudom érezni az emberek fájdalmait, és így nehezen tudom kontrollálni magam. Bár erősödtem az utóbbi időkben, de úgy érzem nem szabad elszakadnom ettől. Szó szerint vigyázni kell már arra, hogy az ember kivel barátkozik, mert veszélyes lehet. És ez a legelkeserítőbb az egész helyzetben.
- Köszönöm, kedves vagy.- válaszolom miközben helyet is foglalunk az irodájában. - Fura, itt még nem jártam. -körbe nézek, és valóban furcsa érzés a "kulisszák" mögé kerülni.
- Igen az biztos, eléggé hosszú napom volt, köszönöm. - túrok bele a hajamba, miközben megkapom a teát, hogy beletudjak szürcsölni. - Hűha ez nagyon erős, de jó.  - húzom össze az ízére a szemöldököm is. Azt hiszem ma sokáig fogom boldogítani Jamest. A gondolatra, csak elmosolyodom. Majd figyelmesen végig hallgatom a beszámolóját, ahol kell ott bólogatok, majd mosolygok.
- A fúriafűznél? Pedig Dumbledore minden évet azzal kezdeni, hogy életveszélyes.- rázom a fejem. - Komolyan, ha gond adódik, akkor őt kérik számon. Borzasztó milyen felelőtlenek.
Mikor meglátom a portért a csodálkozástól enyhén kinyílik a szám.
- Hisz ez gyönyörű. Öhm, bocsánat, vagyis Ő . Nagyon szép! A mugli dolgokban nincs semmi rossz, nem kell félni tőlük. Pont ez az, hogy nagyon egyszerű dolgaik vannak. - mosolyodom el, majd komolyan ránézek. - De akkor biztonságban is vannak, ugye  ? - nézek rá aggódva, manapság sajnos nem lehet tudni. - Hát nálunk pedig zajlik az élet, kissé Jamesel elszaladt a ló, remélhetőleg tisztáztuk a dolgot. Eléggé kétségbe ejtő a helyzet, de minden tőlünk telhetőt megteszünk. Csak hát kimerítő és nehéz. Rossz mindig hátra nézni. - sóhajtok fel, majd még egyet kortyolok a teából. Fura hogy lábszaga van, és még is finom...Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I have got magic power. I'm a witch.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 26


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Kedd Szept. 20, 2016 2:27 pmA háború senkinek sem könnyű. Én viszont nem tehetem meg, hogy komorrá válok. Sokan fordulnak meg itt, főleg diákok, akik igyekszenek elfeledni a borzalmakat a világból. Ha mindenki komoran és kedvetlenül járna-kelne a kastélyban, akkor az eléggé rányomná a bélyegét a tanulásra is, nem mellesleg a tanításra is. Én pedig igyekszem megtartani a jókedvemet, bár ezt legtöbbször nem a háború rontja el, hanem egy bizonyos személy felbukkanása, aki egy pillanat alatt képes kihozni a sodromból. Ami nagy szó, tekintve, hogy elég türelmes ember lennék. Viszont neki olyan könnyen megy ez.
Azt hiszem én egy amolyan semleges pont vagyok az iskolán belül. Itt szerintem másabb a légkör is. Bár lehet, hogy ezt csak én gondolom így. Végül is egy olyan helyen vagyok, amit szeretek, és olyan munkám van, amit szintén imádok. Persze kicsit fájt a szívem, amikor le kellett mondanom a Mungóról, de valamiért ide húzott jobban a szívem. Talán az emlékek miatt, talán azért, mert a diákokért is tenni akartam valamit, hogy elég képzett, jó kezek közé kerüljenek.
Valóban. Kevesek kiváltsága, hogy tovább jöhessenek az irodába – mondom mosolyogva, miközben elintézem a tea csészébe öntését, amit le is rakok Lily elé.
Lehet, hogy a szaga nem a legjobb, de az íze egész jó. A többi gyógyteán is próbálok javítani, hogy legalább az ízük jobb legyen – mondom, miközben helyet foglalok én is. – Igen, kicsit erős, de feltölt energiával. A hidegebb napokon is jó, mert átmelegít.
Ezután kicsit mesélni kezdek, és igyekszem nem mindent egyszerre elmondani. Már csak azért is, mert túl sok információ lenne, meg nem is akarom mindezt rázúdítani Lilyre.
Ott bizony. Nem elég, hogy a seprűkön is hősködnek, de ő még ennél is tovább ment, és meg akarta mászni a fúriafűzt, ami persze, hogy ledobta magáról – felelem egy lemondó sóhaj kíséretében. Ezeknek mondhatunk bármit, ha nem hallgatnak a szép szóra, aztán meg megtörténik a baj. Ezután megmutatom azt képet, amit apám festet anyámról, és elküldte nekem ajándékba.
Igen, tudom. Otthon sok muglis dolgom van, főleg azok, amiket apámtól kaptam szülinapomra – mondom elmosolyodva, majd a falnak támasztom a képet, hogy visszaülhessek az előző helyemre. – Igen, biztonságban vannak, nem kell értük aggódnom. A nagymamáéktól nem messze vettek házat és védő varázslatok védik őket – felelem, majd belekortyolok a teámba, miközben végighallgatom Lilyt. Úgy tűnik most nekik sem túl könnyű az élet. – Értelek. Hát igen, a mostani helyzetben nem könnyű senkinek sem. Eddig viszont mindig túlléptetek minden nehézségen, most sem lesz ez másképp – mondom elmosolyodva. – Egyébként vannak terveitek a jövőre? Egy baba esetleg?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I fight for peace. I'm a member of the Order.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 442


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Szer. Szept. 21, 2016 9:09 pmLily & Poppy

kösz a segítséget Smile • 375 • Facaless ( csak mert pont ez ment XD )

Folyamatosan váltakoznak bennem akaratlanul is a múlt emlékei. Itt éltem le az életem legszebb éveit, és ez örökké bennem lesz. Mindig bánni fogom hogy egy évet képes voltam cserediákként elfecsérelni a Roxforti életből. Egyedül azért nem bánom mert megtanultam franciául, ám az évek alatt megkopott a tudásom. Tényleg durva, hogy ha az ember nem használja a tanult nyelvet évekig, teljesen megfeledkezik róla. Nem rég próbáltam beszélgetni egy francia nővel, és alig értettem amit mondott. Így még jobban elfecsérelt időnek tűnik az az egy év. Sóhajtok, majd mikor belekortyolok Poppy különleges teájába, azonnal kijózanodok. Hirtelen majdnem kiköptem, de szerencsére vissza tudtam fogni magam, majd szépen lassan leszürcsöltem.
- Oh igen? Az nem ártana.  Valami gyümölcsös ízt tehetnél bele szerinte, nem rontaná el. - mosolyodom el ezzel is jelezve nem megbántani akarom, és csak jó szándékból tanácsolom neki.
Az hogy egy gyerek otthagyta majdnem a fogát a fúriafűznél csak sima szemforgatással tudom le reagálni. Borzasztó, hogy minden évben bátorságpróbának veszik szinte akár a közelébe is menni. Én is voltam, de csak is akkor mentem teljesen közelébe mikor a fiúkkal voltam, mert ők letudták nyugtatni, és már én is tudom a trükköt. A gondolatra kicsit elmosolyodom.
- Hát az biztos, hogy egy életre megtanulta a kis félnótás, hogy nem gyerek játék. És talán a többi lüke is.
Majd Poppy megmutatja az anyjáról készült képet, amin csodaszép az asszony. Majd tovább kérdezősködöm a biztonságukról, hisz a mai időben sajnos nem lehet tudni. Figyelmesen végig hallgatom.
- Az jó, és ugye nem kell mondanom, hogy óvakodjanak mindenkitől. Tudom, eléggé... paranoiásan hangzik, de ne tudd meg mennyi eltűnés van. Borzalmas, hogy mennyire nem lehet senkiben megbízni. - húzom el a számat, és épp emelném egy újabb kortyra a csészét, mikor olyan kérdést tesz fel amire nem számítok.
- Őszinte leszek, nem beszéltünk róla. Szerintem mind a kettőnknek egyértelmű, hogy a háború kellős közepén nem éppen jó ötlet gyereket ... kihordani nemhogy megszülni. - nem gondolkodtam még róla, csak is akkor jut eszembe ha valaki felhozza. De egyértelműen még nem akarok, és eléggé fiatal is vagyok még. Arról nem is beszélve, hogy egy háború kellős közepén állunk... nem még egyértelműen a gyerek gondolatától is kiráz a hideg bármilyen szörnyűnek hangzik. Sem magunkat sem a gyereket nem tenném ki ennek. Van elég gondunk.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I have got magic power. I'm a witch.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 26


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Vas. Nov. 06, 2016 12:56 amNos igen, a tea nem éppen a megszokott ízt hozza. Kísérletezgetek rajtuk, hogy javítsak az ihatóságukon és az illatukon, viszont ezt mind úgy kell megtennem, hogy a jótékony hatását ne csökkentsem, vagy veszítse el végleg.
– Ó, milyen igaz. A gyümölcsös íz pedig el is nyomná azt a tipikus gyógyteákra jellemző illatot. A citrom és a narancs ízesítés pedig akár plusz vitamin forrást is jelenthetne – mondom lelkesen, majd elnézően mosolyodom Lilyre. – Bocsánat, kicsit belelovaltam magam. Köszönöm az ötletet, Lily.
Elmesélem azt a történést is, ami a fúriafűznél esett meg nem olyan régen. Mindig akadnak olyanok, akik valahol valamivel mindig bátorságpróbákat csinálnak, vagy csupán hősködni próbálnak. Aminek persze az esetek nagy részében sosem lesz jó vége. Még szerencse, hogy eddig nem történt halálos baleset.
– Igen, remélhetőleg tanultak az esetből és nem fog most már senki sem próbálkozni.
Ezután megmutatom Lilynek azt a képet, amit még apám festett és küldött el nekem anyámról. Szerencsére biztonságban vannak egyelőre, és remélhetőleg ez így is fog maradni. Minden nap igyekszem velük beszélgetni, hogy tudjam jól vannak.
– Igen, sajnos most ezek az állapotok uralkodnak. A hatalom mindig is rossz hatással volt az emberekre. Apám is fokozottan óvatossá vált a kiskoromban történt támadás óta, ahogy anyám is. Élik az életüket, de jobban odafigyelnek a környezetükre – felelem, majd kortyolok egyet a teámból, miután megkérdezem, hogy nincs e a jövőjükbe kalkulálva egy baba esetleg. Jó, persze, nem kell vele sietni, és ebbe a világba veszélyes is babát szülni.
– Érthető, hogy még nem gondolkodtatok el rajta. Viszont valaki nem tud ez ellen tenni. Olyan sok erőszak van a világban, hogy ezt nehéz elkerülni – mondom, majd tekintetem arra a dossziéra esik, amelyiken Gretha Hollowing neve áll. Magam elé veszem, aztán kinyitom és végigfuttatom rajta a tekintetem. – Ez a kislány... még csak tizenhat éves, és terhes lett. Kétségbe van esve. Szörnyű, amit vele tettek, de nem tudunk védőburkot vonni mindegyik köré. Sajnos sok dolgot nem tudunk megakadályozni, bármennyire is szeretnénk.

//Bocsi a nagy késés miatt elbújik //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
I fight for peace. I'm a member of the Order.
avatar
♦ Everybody has secrets. ♦


Leadott tekercsek : 442


TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   Vas. Nov. 06, 2016 2:58 pm

Lily & Poppy
Egy kis segítség

A gyógyteák jellegzetessége, hogy nem igazán az ízük miatt szeretjük. Az ilyenekkel szeretek kísérletezgetni unalmas óráimba, ami manapság nem sok akad. Régen imádtam bájitalokat kotyvasztani, amit James nem igazán tolerált. Az tény hogy sok füst volt a házban, és az illatok is eléggé összekeveredtek. De szerencséjére egyre elfoglaltabbak lettünk, így időm sincs már a hobbimra szakítani egy kis időt.
- Nagyon szívesen, régen sokat ügyködtem ilyeneket. Ha gondolod hozhatok pár receptet, amit még régebben fejlesztettem ki. Rég nem voltunk betegek annyit mondhatok. - mosolyodom el büszkén.
Őszintén szólva mégsem lep meg igazán hogy valaki ismét a fúrafűznél hősködött. Hiába mondják el mindig a nyitó ünnepségen, hogy a fa érzékeny bármilyen élőlény közelségére, mindig van valaki aki beakarja bizonyítani, hogy vele márpedig egy fa nem fog kiszúrni. Egyedül csak is Jamesékről tudom, hogy tudták miként is kell megszelídíteni azt a rakoncátlan fát. De nekik is Dumbledore árulta el, hisz Remusnak lett oda ültetve.
- Őszintén? Szerintem mindig lesz aki próbálkozik vele. Szóval készülj fel hogy több gyerek fog itt feküdni aki megpróbálkozik vele.
Természetesen érdeklődök aggódva a családja felől is. Szinte az összes ismerősöm felől már megkérdezem a családja hogy van, hogy bírja. Nem könnyű, van mikor több negatív választ kapok még pozitívat. Van mikor az ember már csak paranoiás.
- Igen, ezt sajnos én is tapasztaltam. Különben is jobb félni, mint megijedni. Inkább legyen mindenki elővigyázatos, mint hogy csukott szemmel járjanak. - húzom el a számat keserűen. Sajnos így kell élnünk, ezt túl kell élni.
Mikor rákérdez a gyerek vállalásra meglepődve nézek rá, és őszintén szólva semmi fajta érzelmet nem csikar ki belőlem. Nem igazán gondolkodtunk rajta, vagy ... nem tudom hogy James fejébe egyáltalán át futott e. Nekem nem igazán. Egyszerűen se biztonságos nem lenne, és időnk se lenne rá. Nem is tartom magam igazból anya típusnak, sosem arról ábrándoztam, hogy család anya legyek. Ha minden vágyam teljesült és teljes nyugodt életünk lesz, és ha már csak a gyerek hiányzik akkor lehet.
- Talán majd ha nyugodtabb lesz az élet... talán. - mosolyodom el halványan. Majd elővesz egy aktát egy 16 éves lányról aki teherbe esett. Összehúzott szemmel nézek Poppy-ra.
- Hogy érted,hogy... támadás érte ? - nem tudok rá kérdezni konkrétan az erőszakra, csak burkolt célzásként. A hideg is kirázz a gondolattól, főleg hogy egy gyerekről van szó.

¤   ¤ Faceless ¤
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


Hello darling, my name is
Ajánlott tartalom

♦ Everybody has secrets. ♦
TémanyitásTárgy: Re: Gyengélkedő - Lily & Poppy   

Vissza az elejére Go down
 
Gyengélkedő - Lily & Poppy
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Order Of The Phoenix :: Játéktér :: Hogwarts :: Kastély :: 1. Emelet-
Ugrás: